Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Момина крепост" отчита загуба през първото тримесечие

Произведените медицински изделия са с 39% повече спрямо миналата година

"Момина крепост" отчита загуба през първото тримесечие

Снимка: Pixabay

„Момина крепост“ АД отчита загуба в размер на 53 хил. лв. през първото тримесечие на годината, става ясно от публикувания отчет на дружеството за първите три месеца от годината.

За сравнение, през същия период на миналата година дружеството беше на печалба от 32 хил. лв.

Произведените медицински изделия са с 39% повече спрямо миналата година, като достигат стойност от 500 хил. лв. Стоките за бита и промишлеността са на стойност 104 хил. лв., което представлява ръст също с 39% спрямо година по-рано.

През първите три месеца от годината е реализирана продукция за 780 хил. лв., от които 692 хил. лв. са медицински изделия, като ръстът е с 53% на годишна основа.

Още по темата

Делът на „Софарма“ АД в капитала на „Момина крепост“ намаля от 60% на 37,46%, след като стана ясно, че фармацевтичният производител е продал 396 600 акции на 10 март 2021 г.

Купувач на 395 601 акции е „Медицински консумативи“ и неговият дял се увеличава до 56,59%, или 957 053 акции. Придобитият дял е 23,4%.

Двете компании сключиха споразумение за обща политика на управление на „Момина крепост“. Дружеството е производител на спринцовки, катетри, сондажи, уринарни торби, полиетиленови ръкавици, калцуни, еднократно медицинско облекло и други, които могат да бъдат дистрибутирани през каналите на "Софарма" и "Софарма Трейдинг".

Акциите на дружеството се търгуват на алтернативен пазар на БФБ. От началото на годината те поскъпват с 13,29% при пазарна капитализация от 6,054 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се понижи минимално за втори пореден ден