Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Монбат бележи 79% ръст на печалбата през януари

Повишението идва след силен спад на печалбата до 1,17 млн. лв. през януари 2018 г. спрямо 3 млн. лв. година по-рано

Монбат бележи 79% ръст на печалбата през януари

Снимка: monbat.com

Българският производител на оловно-кисели батерии и литиево-йонни клетки „Монбат“ АД реализира 79% ръст на консолидираната печалба преди данъци на годишна база до 2,1 млн. лв. през януари 2019 г., съобщи дружеството чрез БФБ АД.

Повишението идва след силен спад на печалбата до 1,17 млн. лв. през януари 2018 г. спрямо 3 млн. лв. година по-рано. Печалбата през януари 2019 г. е с около 30% под тази от януари 2017 г.

Печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) през първия месец на годината е в размер на 3,8 млн. лв., което представлява повишение от 41,30% в сравнение с постигнатото през месец януари 2018 г. Тогава EBITDA е била 2,68 млн. лв., а през януари 2017 г. - 4,22 млн. лв.

Консолидираните продажби на „Монбат“ АД през януари 2019 г. са за 28,9 млн. лв. при ръст от 8,7% на годишна база. През януари миналата година те са били 26,59 млн. лв., а година по-рано - 25,11 млн. лв.

"Монбат" АД проучва инвестиционните възможности за изграждане на завод за производство на биполярни батерии в град Враца, съобщиха от дружеството. Производителят на акумулатори е входирал в община Враца инвестиционно намерение, за да проучи заинтересоваността на общината от такъв проект в бъдеще. "В случай че инвестиционното намерение бъде одобрено, "Монбат" ще проучи възможността за финансиране на инвестицията чрез европейски фондове", се посочва още в съобщението на компанията.

Акциите на „Монбат“ АД поевтиняват с 23% в последните 12 месеца до 7,3 лв. за акция и 285 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,1923 лв. на ценна книга.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
5 от 5: SOFIX се понижи във всички сесии от седмицата