IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат очаква разнообразяване на акционерната база

Присъствието ни в двата регионални индекса ще допринесе за повишаване на видимостта като борсово представена компания, твърди Даниела Пеева

15:16 | 01.04.16 г.
Монбат очаква разнообразяване на акционерната база

В близко бъдеще очакваме разнообразяване на акционерната база и навлизане на чуждестранни инвеститори, които в последните години определено липсват. Това каза директорът за връзка с инвеститорите на „Монбат“ в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria Даниела Пеева.

Както е известно, „Монбат“ е една от трите български компании, които влизат в регионалните индекси на сините чипове SEE LinX и SEE LinX EWI. Другите две компании от България са Софарма и Адванс Терафонд АДСИЦ. SEELinX е базиран на пазарната капитализация на включените емисии обикновени акции, коригирана с фрий-флоута на всяка от тях, като максималното тегло на една емисия е 15%. Вторият индекс, SEELinX EWI, е базиран на промяната на цените на акциите, включени в него. 

„Присъствието ни в двата индекса със сигурност ще допринесе за повишаване на видимостта на Монбат като борсово представена компания. По този начин се надяваме да бъде стимулирана търговията с ценни книжа на компанията и акцията да бъде оценена подобаващо от страна на инвеститорите“, поясни Пеева.

Тя не е изненадана от избира на именно тези три компании за включване в индексите, защото „миналата година се проведе едно проучване за най-добри практики в областта на разкриване на информация и именно тези три български компании бяха включени - Монбат, Софарма и Адванс Терафонд“.

„Разкриваме целия обем информация на български и английски, така че достъпът до информация за чужденци също е гарантиран“, каза още тя.  

Повече по темата четете тук

Темата за борсовата платформа SEE Link във форума следете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още