IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Монбат" организира среща с инвеститорите на 8 октомври

Анонсирано е представяне на информация за текущите проекти на компанията

10:16 | 05.10.18 г.
<p>
	Батерия на EAS Batteries GmbH, германски производител на литиево-йонни батерии, собственост на &quot;Монбат&quot; АД. <em>Снимка: eas-batteries.com</em></p>

Батерия на EAS Batteries GmbH, германски производител на литиево-йонни батерии, собственост на "Монбат" АД. Снимка: eas-batteries.com

Производителят на оловно-кисели батерии и литиево-йонни клетки и системи с висока мощност "Монбат" АД организира среща с инвеститорите на 8 октомври, понеделник, от 9:30 ч. до 12 ч. в Гранд хотел София.

Анонсирано е представяне на информация за текущите проекти на компанията „и еволюцията на целевите проспекти в Инвестиционното портофолио на групата Монбат“.

В последните години "Монбат" АД работи върху редица проекти в Италия, Германия и Тунис, включващи рециклиране на акумулатори, производство на оловни акумулатори и литиево-йонни акумулатори. През лятото на тази година "Монбат" АД се отказа от придобиването в Тунис.

Припомняме, че преди година производителят подписа „Писмо за намерение“ с основните акционери на ASSAD - публично дружество от акумулаторния бизнес в Тунис, за закупуване на мажоритарния дял от капитала на компанията. Окончателното решение за придобиване трябваше да бъде взето след извършване на дю дилиджънс на компанията, но очевидно той не е показал задоволителни резултати.

Голяма тема е и спадът в консолидираната печалба на групата от 69,3% на годишна база до 4,94 млн. лв. за осемте месеца на 2018 г.  Печалбата за осемте месеца на 2017 г. е свита с 4,5 млн. лв., тоест базата е намалена, и ако гледаме първичните данни за 2017 г., спадът на печалбата за 8-е месеца на 2018 г. щеше да е с повече от 69,3% на годишна база.

За участие в срещата на инвеститорите е необходима регистрация на investorrelations@monbat.com. В регистрационната форма може да бъдат приложени въпроси към ръководството на "Монбат" АД.

Акциите на "Монбат" АД поевтиняват с 30,92% в последните 12 месеца до 7,75 лв. за акция и 302 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е брутен дивидент от 0,1923 лв. на ценна книга.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още