IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат придобива лицензи за оловните батерии GreenSea на ABC

Технологията улеснява драстично производството на оловно-кисели батерии и подобрява значително представянето им

11:14 | 27.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: компанията&nbsp;</em></p>

Снимка: компанията 

Българският производител на оловно-кисели батерии и литиево-йонни клетки Монбат придобива пълни лицензионни права за биполярната технология за оловни батерии GreenSeal на американския концерн Advanced Battery Concepts, съобщи базираното в Монтана дружество чрез БФБ.



Технологията GreenSeal на Advanced Battery Concepts улеснява драстично производството на оловно-кисели батерии и подобрява значително представянето им благодарение на удължен жизнен цикъл, намалено тегло, редуцирано време за зареждане, подобрена надеждност и възможност за пълно рециклиране. Това подобрение се постига чрез патентован иновативен дизайн, който допринася за намаляване на оловното съдържание с близо 46%, както и по-ефективна работа на активните материали.

“С нетърпение очакваме да започнем работа сAdvanced Battery Concepts. Видяхме какви конкурентните предимства предлага технологията GreenSeal за  нас като производител на оловни батерии, а също и за клиентите ни и очакваме тя да спомогне за засилване на пазарното ни присъствие по света“, казва Атанас Бобоков, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на „Монбат“, цитиран в прессъобщение.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината


"Монбат демонстрира визия за бъдещото развитие и решимост при дискусиите. Решението за избора на технологията GreenSeal е вълнуващ, а плановете за въвеждане в производство на проектите са доста амбициозни. Много сме щастливи, че Монбат е наш партньор“, казва пък д-р Ед Шафър, главен изпълнителен директор и основател на Advanced Battery Concepts. 

Американската компания е е глобален концерн за развойна дейност в батерийната индустрия, базиран в Мичиган, САЩ. Тя е първата компания, която успешно създава биполярна оловна батерия, разработва и въвежда в експлоатация търговски жизнеспособен производствен процес за такъв тип батерии. Advanced Battery Concepts понастоящем работи с функциониращи производители за оловни батерии на лицензен принцип, за да се оцени търговския потенциал на технологията, като проучва допълнително производството на батерии и провежда допълнителни разработки в изследователския си и инженерен развоен център в Мичиган с цел разширяване на технологичното си портфолио.

От началото на годината акциите на Монбат, които се търгуват на SOFIX, са загубили над 21 на сто от стойността си.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още