Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Монбат придобива лицензи за оловните батерии GreenSea на ABC

Технологията улеснява драстично производството на оловно-кисели батерии и подобрява значително представянето им

Монбат придобива лицензи за оловните батерии GreenSea на ABC

Снимка: компанията 

Българският производител на оловно-кисели батерии и литиево-йонни клетки Монбат придобива пълни лицензионни права за биполярната технология за оловни батерии GreenSeal на американския концерн Advanced Battery Concepts, съобщи базираното в Монтана дружество чрез БФБ.

Още по темата


Технологията GreenSeal на Advanced Battery Concepts улеснява драстично производството на оловно-кисели батерии и подобрява значително представянето им благодарение на удължен жизнен цикъл, намалено тегло, редуцирано време за зареждане, подобрена надеждност и възможност за пълно рециклиране. Това подобрение се постига чрез патентован иновативен дизайн, който допринася за намаляване на оловното съдържание с близо 46%, както и по-ефективна работа на активните материали.

“С нетърпение очакваме да започнем работа сAdvanced Battery Concepts. Видяхме какви конкурентните предимства предлага технологията GreenSeal за  нас като производител на оловни батерии, а също и за клиентите ни и очакваме тя да спомогне за засилване на пазарното ни присъствие по света“, казва Атанас Бобоков, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на „Монбат“, цитиран в прессъобщение.

Монбат АД


"Монбат демонстрира визия за бъдещото развитие и решимост при дискусиите. Решението за избора на технологията GreenSeal е вълнуващ, а плановете за въвеждане в производство на проектите са доста амбициозни. Много сме щастливи, че Монбат е наш партньор“, казва пък д-р Ед Шафър, главен изпълнителен директор и основател на Advanced Battery Concepts. 

Американската компания е е глобален концерн за развойна дейност в батерийната индустрия, базиран в Мичиган, САЩ. Тя е първата компания, която успешно създава биполярна оловна батерия, разработва и въвежда в експлоатация търговски жизнеспособен производствен процес за такъв тип батерии. Advanced Battery Concepts понастоящем работи с функциониращи производители за оловни батерии на лицензен принцип, за да се оцени търговския потенциал на технологията, като проучва допълнително производството на батерии и провежда допълнителни разработки в изследователския си и инженерен развоен център в Мичиган с цел разширяване на технологичното си портфолио.

От началото на годината акциите на Монбат, които се търгуват на SOFIX, са загубили над 21 на сто от стойността си.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Елана Агрокредит“ със 76% спад на финансираните сделки за август