Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„М+С Хидравлик“ с 10% спад на продажбите през януари на годишна база

Брутната печалба е надолу с 16% през първия месец на годината до 1,56 млн. лв.

„М+С Хидравлик“ с 10% спад на продажбите през януари на годишна база

Детайл, произвеждан от М+С Хидравлик Снимка: ms-hydraulic.com

Казанлъшкият производител на хидравлични детайли „М+С Хидравлик“ започва 2020 г. с 10% спад на продажбите на годишна база до 9,24 млн. лв. за януари, съобщи дружеството чрез „Българска фондова борса“ АД.

Брутната печалба е надолу с 16% на годишна база през първия месец на 2020 г. до 1,56 млн. лв.

Прогнозата за февруари е за продажби от 9,49 млн. лв. при ръст с 0,11% на годишна база. Така общият размер на реализацията за януари и февруари ще достигне 18,73 млн. лв. при спад с 5,09% на годишна база.

Резултатът за 2019 г. беше брутна печалба (преди данъци) от 14,35 млн. лв. при спад с 11,5% на годишна база. Нетната печалба намаля със същия процент до 12,9 млн. лв. Нетните продажби бяха надолу с 12% на годишна база до 109 млн. лв.

В последните три месеца акциите на „М+С Хидралвик“ АД поскъпнаха с 5,79% до 6,4 лв. за акция.

Основните акционери в „М+С Хидравлик“ АД към 30 юни 2019 г. са „Стара планина холд“ АД с 31%, „М+С 97“ АД с 24% и „Индустриален капитал холдинг“ АД с 22%. И трите акционера имат блокираща квота, защото за важните решения се изисква кворум от 79% от гласовете.

Акциите на „М+С Хидравлик“ АД поевтиняват с 16% за последните 12 месеца до 6,4 лв. за акция и 252 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,3 лв. за ценна книга.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
4
 
2
Hahoto до: Hahoto
преди 1 година
То човек да не предположи нещо, веднага почва да се сбъдва! ;)
1
 
10
 
1
преди 1 година
10% спад на продажбите М+С Хидравлик спад има и в ХЕС Ямбол, това са 100 процента експортно ориентирани предприятия, които продават изделия в цял свят. Това ще рече, че световната икономика рязко забавя обороти в края на годината и потреблението се свива. Подобни сигнали идват и от Германия. Като добавим и коронавируса, който разтройва още повече търговията и бизнеса, веорятно означава, че процесът може да се задълбочи. Това пък ще рече, че рисковете пред икономическия растеж се увеличават, което означава може би по-скъпо злато,долар и йена, хубава корекция на американската борса по някое време тази година, независимо от това, че Централните банки поддържат финансовата система, на система с постоянни парични вливания!

Още от Новини и анализи
Седмицата донесе ръстове за всички индекси на БФБ