Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"М+С хидравлик" върна размера на дивидента до нивата отпреди пандемията

Общото събрание удължи срока за изплащане на дивидента от три на шест месеца

"М+С хидравлик" върна размера на дивидента до нивата отпреди пандемията

Снимка: Pixabay

Акционерите на "М+С хидравлик" АД гласуваха дивидент за 2020 г. в общ размер на 11 829 960 лв., става ясно от решенията от проведеното на 18 май общо събрание на акционерите.

Размерът на дивидента за една акция бруто е 0,30 лв. Нетният размер на дивидента (само за акционери физически лица) е 0,285 лв.

М+С Хидравлик АД
Началото за изплащане на дивидента е 7 юли 2021 г., като срокът е шест месеца. Удължаването на срока за изплащане на сумата от три на шест месеца беше предложено за гласуване от акционера Димитър Тановски.

„Стара планина холд“, чието дъщерно дружество е "М+С хидравлик", предложи по-рано повишение на дивидентите да бъде гласувано на общите събрания на акционерите на холдинга и основните дъщерни дружества.

Повишението ще е спрямо гласуваните дивиденти през 2020 г., но спрямо гласуваните през 2019 г. има само възстановяване до нивата отпреди пандемията. Нещо повече, предлага се акционерите на „Елхим-Искра“ и „Българска роза“ да не разпределят дивидент.

За казанлъшката компания дивидентът се върна на нивото от 0,3 лв., колкото бяха гласувани през 2019 г., но е повече от гласуваните през 2020 г. 0,26 лв. на акция.

"М+С" отчете 12,2% ръст на нетната печалба през 2020 г. до 14,3 млн. лв. спрямо 12,8 млн. лв. за 2019 г. Печалбата на акция е 0,36 лв. и за дивидент се предлагат около 83%.

От началото на годината акциите на дружеството поскъпват с 25,6% при пазарна капитализация от 309,645 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН вписа емисията акции от увеличението на капитала на „Доверие Обединен холдинг“