Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Над 120 хил. права на "Алтерко" отиват на аукцион

Всеки 5 права дават право за записване на една нова акция с емисионна цена 3 лв.

Над 120 хил. права на "Алтерко" отиват на аукцион

На аукцион за неизползвани права отиват 120 651 права на „Алтерко“ АД, показва информация в уеб страницата на „Централен депозитар“. Данните трябва да са окончателни, но е възможно да има лека корекция, защото понякога е имало такива случаи.

Аукционът е утре (23 октомври) между 13:15 и 13:45 ч. Преди това купувачите може да въвеждат оферти "купува", а в посочения диапазон ИП „Карол“ АД ще въведе поръчка "продава" за 120 651 права. 

Правата ще се предложат с код A4l1, като последната цена е 0,344 лв. за право при свободната търговия. Затова 0,344 лв. ще е референтната цена и ако цената утре бъде с голямо отклонение от посочените 0,344 лв., ще има аукцион за волатилност, който удължава аукциона с поне 2 минути и сделките може да се сключат след 13:47 ч.

Посочените 120 651 права не се делят на 5, остава 1 право, което означава, че е много вероятно увеличението да не бъде записано на 100%, или 3 000 000 акции, а няколко акции да не бъдат записани. Ако някой инвеститор е блокирал всичките си права, дори и да не са кратни на 5, той може да дозакупи нужните му права, за да станат кратни на 5. Например, ако е имал 103 права и е блокирал всичките, може да купи нови 2 права, за да има 105 и да може да запише 21 акции.

Всеки 5 права дават право за записване на една нова акция с емисионна цена 3 лв.

По-късно през деня (понякога след 16 ч.) „Българска фондова борса“ АД трябва да публикува точния брой права, отиващи на аукциона.

Увеличението на капитала на „Алтерко“ е на практика успешно още от първата минута за търговия с правата на 8 октомври 2020 г.

Минимумът за успех на увеличението е записването на 1 млн. акции, които вече са заявени. Срокът за плащане на емисионната стойност е 30 октомври 2020 г.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция и 1 право на „Алтерко“ АД.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ затвори изцяло на червено, но с оборот над обичайните си стойности