Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Над 7,1 млн. права на „Доверие обединен холдинг“ ще бъдат предложени на аукцион

Аукционът ще се проведе във вторник, 17 август

Над 7,1 млн. права на „Доверие обединен холдинг“ ще бъдат предложени на аукцион

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Общо 7 119 236 права за участие в увеличението на капитала на „Доверие обединен холдинг“ АД ще бъдат предложени на аукцион, показва информация в сайта на „Централен депозитар“ АД.

Аукционът ще се проведе във вторник, 17 август.

Предложените права са 38% от всички издадени 18 736 099 права за увеличението на капитала на компанията.

На търг задължително се предлагат всички права, чийто собственици не са подписали декларация, че ще запишат акции срещу тях. Всеки 6,7789 права дават възможност за записване на една нова акция с емисионна цена 4,2 лева и номинална цена от 1 лев. При получаване на нецяло число акции броят им ще бъде закръгляван към най-близкото цяло число.

Доверие Обединен Холдинг АД
„Доверие обединен холдинг“ АД е най-големият бивш приватизационен фонд от масовата приватизация през 1995 г. Ако тогава някой е вложил цялата си бонова книжка в акции на фонда, сега има 50 акции с пазарна стойност около 350 лв., защото акциите на холдинга струват малко над 7 лева за брой. За тези години много акционери са емигрирали, починали или имат много наследници, които не са потърсили наследството, затова правата на тези акционери отиват на търг.

Правата ще бъдат предложени на минималната борсова цена от 0,001 лв. В процеса на търга, който ще завърши малко след 13:45 ч., цената може да се повиши според търсенето. Последната сделка с правата на свободен пазар е при цена от 0,406 лв. за право.

„Доверие обединен холдинг“ АД обяви в началото на март увеличението на капитала. Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проспекта в средата на юли.

Капиталът на дружеството се планира да бъде увеличен от 18 736 099 лв. на до 21 500 000 лв. чрез издаване на до 2 763 901 нови обикновени акции. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко половината от предложените акции, или 1 381 951 броя.

Срещу всяка съществуваща акция се издава едно право. Всеки 6,778860386 права дават възможност за записване на една нова акция.

В последната година акциите на дружеството поскъпват с малко над 136%. Последната цена, на която са се търгували акции на дружеството, е 7,20 лева. Най-високата цена за периода е 7,50 лева, а най-ниската – 3,04 лева.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ приключиха седмицата предимно с ръстове