Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Настроенията на БФБ остават силно потиснати

62% от оборота беше формиран от 14 сделки с книжата на „Болкан енд Сий Пропъртис“ АДСИЦ на стойност близо 4 млн. лв.

Настроенията на БФБ остават силно потиснати

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Настроенията на Българска фондова борса остават силно потиснати, но оборотът показва сравнително добра активност от страна на пазарните участници.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX изтри 0,39% от стойността си до 574,27 пункта, записвайки осма негативна сесия подред. По-широкият измерител BGBX40 се придвижи в посока надолу с 0,25% до 112,98 пункта. Секторният BGREIT се раздели с 0,61% до 134,03 пункта. Равнопретегленият BGTR30 се понижи с 0,26% до 521,77 пункта.

Оборотът на регулиран пазар достигна 6,344 млн. лв. след сключени 220 сделки с 50 емисии. 62% от оборота беше формиран от 14 сделки с книжата на „Болкан енд Сий Пропъртис“ АДСИЦ на стойност близо 4 млн. лв. По позицията на „Кепитъл Консепт Лимитед“ АД в една сделка мина оборот от 1 млн. лв.

Най-печелившата компания в четвъртък е „Спиди“ АД, чиито акции поскъпнаха с 1%. На второ място се нареди „Етропал“ АД с ръст в цената на книжата си с 0,9%.

Най-много от стойността си загубиха акциите на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ – 3,7%. ТБ „Първа инвестиционна банка“ АД регистрира спад в цената на книжата си с 1.2%.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
“Алкомет“ предлага да няма дивидент след 10 поредни години на изплащания