Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Нео Лондон Капитал" минава към загуба през второто тримесечие

Дружеството увеличава силно някои разходи за периода в сравнение с миналата година

"Нео Лондон Капитал" минава към загуба през второто тримесечие

Снимка: Pixabay

„Нео Лондон Капитал“ АД отчита загуба през второто тримесечие на годината, след като през първото регистрира печалба. Това се вижда от консолидирания отчет на дружеството за периода април-юни, публикуван чрез Бюлетин Investor.

Към края на полугодието загубата на компанията достига 231 хил. лева спрямо печалба в размер на 78 хил. лева година по-рано.

За второто тримесечие дружеството отчита загуба от 379 хил. лева при печалба от 1,357 млн. лева година по-рано, след като през първото тримесечие отчете 148 хил. лева печалба.

Разходите за материали на дружеството възлизат на 6 хил. лева за тримесечието и на 12 хил. лева към края на юни. През миналата година дружеството не е отчело такива разходи.

Разходите за външни услуги се увеличават до 139 хил. лева към края на полугодието спрямо само 26 хил. лева година по-рано.

Разходите за персонала са 4 пъти по-високи на годишна база, като достигат 89 хил. лева към края на юни при 24 хил. лева година по-рано.

Разходите за амортизация са 33 хил. лева към края на полугодието, като за същия период на миналата година не са начислявани такива.

Същевременно намалява печалбата на дружеството от операции с финансови инструменти до 2,002 млн. лева спрямо 2,019 млн. лева година по-рано. Това са основните приходи на компанията.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX записа минимален седмичен спад от 0,03%