IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Непотърсените средства от Цитадела Кепитъл Мениджмънт са в ЦД и УниКредит

В останалия без лиценз инвестиционен посредник е назначен ликвидатор

16:45 | 13.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Непотърсените средства от Цитадела Кепитъл Мениджмънт са в ЦД и УниКредит

Клиентите на Цитадела Кепитъл Мениджмънт ООД, чийто лиценз Комисията за финансов надзор (КФН) отне в края на 2015 г., които в срока, в който в инвестиционния посредник имаше квестор, не са подали изрично нареждане за прехвърляне на финансовите си инструменти при друг инвестиционен посредник, следва да имат предвид, че финансовите инструменти са прехвърлени по открити лични сметки в Централен депозитар АД.

Освен това клиентите, които не са получили дължими от Цитадела Кепитъл Мениджмънт (с предишно наименование Златен Лев Брокери ООД) парични средства, следва да имат предвид, че е открита специална банкова сметка в УниКредит Булбанк АД. По нея са депозирани за срок от 5 години неизплатените дължими парични средства на клиентите на дружеството, съгласно приложен списък. Номерът на сметката е BG31UNCR70001522540903, информира КФН в съобщение на сайта си.

В списъка са включени лица, на които съгласно наличните по време на квестурата документи Цитадела Кепитъл Мениджмънт дължи възстановяване на парични средства и последните не са изплатени на каса в дружеството или от назначения от КФН квестор, допълва надзорният орган.

КФН отне издадения лиценз на Цитадела Кепитъл Мениджмънт с решение, взето на 5 ноември 2015 г. Във връзка с отнемането на лиценза на посредника и с оглед уреждане на отношенията с клиентите на дружеството КФН назначи Наталия Ангелова Кумпикова за квестор на Цитадела Кепитъл Мениджмънт.

От съобщението става ясно, че квестурата е приключила на 16 февруари 2016 г., а от 8 март е назначен ликвидатор в лицето на Мария Георгиева Шукерова.

От КФН посочват и че независимо от предприетите мерки не е бил осигурен достъп на квестора до архива на Цитадела Кепитъл Мениджмънт ООД, „с оглед на което списъкът е изготвен въз основа на налични данни и документи от Централен депозитар АД и други източници“, пише още в съобщението.

Лицата, които не са включени в списъка, могат да потърсят правата си по съдебен ред, уточняват от КФН.

Вариантите пред лицата остават да проверят дали имат лична сметка в Централен депозитар АД, ако не са прехвърлили финансовите си инструменти, и да се обърнат към УниКредит Булбанк, ако имат неизплатени парични средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още