IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неработещият Търговски регистър забави 6-месечния дивидент на „Корадо-България“

На извънредното общо събрание, което не се проведе, акционерите на дружеството се очакваше да одобрят изплащането на шестмесечен дивидент от 0,10 лв. за акция

12:33 | 29.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Корадо-България АД</em></p>

Снимка: Корадо-България АД

Извънредното общо събрание на българския производител на радиатори „Корадо-България“ АД, насрочено за 19 август 2018 г., не се проведе заради спирането на работата на Търговския регистър, съобщават от дружество чрез сайта на Българска фондова борса. 

„Поради непубликуване на поканата за провеждане на извънредно общо събрание до момента събранието е обективно невъзможно да бъде проведено при спазване на законните изисквания за това“, обясняват от „Корадо-България“ АД.

Предстои приемане на съответните решения от органите на дружеството, включително и за ново насрочване и обявяване на извънредно Общо събрание на акционерите.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
На извънредното общо събрание, което не се проведе, акционерите на дружеството се очакваше да одобрят изплащането на шестмесечен дивидент от 0,10 лв. за акция, като общият брутен размер на дивидента е предвиден да бъде малко над 1,3 млн. лв.

Разпределянето на шестмесечен дивидент стана възможно с промени в българското законодателство, а „Корадо-България“ реши да се възползва от тази възможност чрез промени в устава на дружеството, които бяха гласувани на общото ѝ събрание в края на май. 

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още