Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Неработещият Търговски регистър забави 6-месечния дивидент на „Корадо-България“

На извънредното общо събрание, което не се проведе, акционерите на дружеството се очакваше да одобрят изплащането на шестмесечен дивидент от 0,10 лв. за акция

Неработещият Търговски регистър забави 6-месечния дивидент на „Корадо-България“

Снимка: Корадо-България АД

Извънредното общо събрание на българския производител на радиатори „Корадо-България“ АД, насрочено за 19 август 2018 г., не се проведе заради спирането на работата на Търговския регистър, съобщават от дружество чрез сайта на Българска фондова борса. 

Още по темата

„Поради непубликуване на поканата за провеждане на извънредно общо събрание до момента събранието е обективно невъзможно да бъде проведено при спазване на законните изисквания за това“, обясняват от „Корадо-България“ АД.

Предстои приемане на съответните решения от органите на дружеството, включително и за ново насрочване и обявяване на извънредно Общо събрание на акционерите.

Корадо-България АД
На извънредното общо събрание, което не се проведе, акционерите на дружеството се очакваше да одобрят изплащането на шестмесечен дивидент от 0,10 лв. за акция, като общият брутен размер на дивидента е предвиден да бъде малко над 1,3 млн. лв.

Разпределянето на шестмесечен дивидент стана възможно с промени в българското законодателство, а „Корадо-България“ реши да се възползва от тази възможност чрез промени в устава на дружеството, които бяха гласувани на общото ѝ събрание в края на май. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Акциите на „Сирма Груп Холдинг“ поскъпнаха с над 12% за седмицата