Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Нетната печалба на „Корадо-България“ нараства с 31% за третото тримесечие

За утре е насрочено извънредно общо събрание на дружеството, на което е предложено да бъде гласувано разпределянето на шестмесечен дивидент

Нетната печалба на „Корадо-България“ нараства с 31% за третото тримесечие

Снимка: Pixabay

Нетната печалба на производителя на радиатори „Корадо-България“ нараства с 31% до 5,5 млн. лв. към края на месец септември на годишна база, става ясно от неконсолидирания отчет на дружеството за третото тримесечие на годината.

Предприятието, базирано в град Стражица, отчита увеличение на нетните си приходи от продажби с близо 5%, като за изминалите девет месеца те възлизат на малко над 34 млн. лв. Разходите по икономически елементи пък се задържат стабилни на ниво от малко над 28 млн. лв. към 30 септември 2018 г.

„През 2018 г. клиентите на дружеството са предимно от европейския пазар, като основен дял от продажбите са насочени към Корадо а.с., Чехия (дружеството майка)“, се посочва в доклада от дейността на компанията.

На общото събрание на „Корадо-България“, което се проведе на 23 май 2018 г., беше взето решение за разпределение на дивидент на обща стойност от 3,424 млн. лв. или брутен дивидент на акция от 0,26 лв. за 2017 г.

Корадо-България АД
Сред целите, които си е поставило дружеството за тази година, са запазване на производството в условията на продължаваща стагнация с цел да се достигне положителен финансов резултат, търсене на нови партньори за повишаване на продажбите на българския пазар и то главно на радиаторите, произведени по нова технология, и запазване на дела в търговията с отоплителни тела на българския пазар.

За утре е насрочено извънредно общо събрание на „Корадо-България“, на което е предложено да бъде гласувано разпределянето на шестмесечен дивидент от печалбата на дружеството, реализирана през първите шест месеца на годината.

Предложението е общият брутен размер на дивидента да бъде 1 316 861 лв. или близо 41% от печалбата. Така брутният размер на дивидента за една акция ще бъде 0,10 лв.

Плануването за края на октомври извънредно общо събрание е вторият опит на „Корадо“ да го проведе, след като поканата за предишното, насрочено за 19 август 2018 г., беше отложено заради невъзможност за публикуване на поканата в неработещия в разгара на лятото Търговски регистър.

Разпределянето на шестмесечен дивидент стана възможно с промени в българското законодателство, а „Корадо-България“ реши да се възползва от тази възможност чрез промени в устава на дружеството, които бяха гласувани на общото ѝ събрание в края на май.

Акциите на „Корадо-България“ поевтиняват с 4,03% за последната една година до средна цена от 7,18 лв. за акция и пазарна капитализация от 90,86 млн. лева.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 2 години
На коя борса точно в този момент акциите на дружеството струват 7,18?!?

Още от Новини и анализи
SOFIX записа минимален седмичен спад от 0,03%