Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Нетната печалба на „Лавена“ се увеличава 2,5 пъти към края на 2020 г.

Печалбата след облагане с данъци достигна 2,22 млн. лв. спрямо 901 хил. лв. към края на декември предходната година

Нетната печалба на „Лавена“ се увеличава 2,5 пъти към края на 2020 г.

Снимка: "Лавена" АД

Нетната печалба на „Лавена“ се увеличава 2,5 пъти към края на 2020 г., показа консолидираният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София.

Печалбата след облагане с данъци достигна 2,22 млн. лв. спрямо 901 хил. лв. към края на декември предходната година. Приходите от клиенти са в размер на 19,9 млн. лв., като се увеличават с 11% спрямо предходната година. Върху размера на приходите на групата най-голямо влияние оказват приходите от продажба на продукция, като техният дял представлява 98% от общите приходи през 2020 г.

Общите разходи към края на четвъртото тримесечие нарастват с 6% до 17,7 млн. лв. в сравнение с година по-рано. Най-голям дял в разходите по икономически елементи през миналата година имат разходите за суровини и материали на стойност 8,97 млн. лв., които представляват 57% от общите разходи.

Лавена АД
Анализ на структурата на пасивите показва, че относителният дял на собствения капитал спрямо общия размер на финансовите източници е 65,5% към края на 2019 г. спрямо 71% в края на 2020 г. Увеличението на собствения капитал се дължи главно на реализираната печалба на групата през текущата година, посочват от дружеството в доклада за дейността си.

Намаление бележат дългосрочните задължения с 1,7 млн. лв., а краткосрочните се понижават с 5 хил. лв. Промяната при дългосрочните задължения се дължи на намаляване на задълженията по заеми.

През изминалата година активите на дружеството нарастват с 208 хил. лв. спрямо година по-рано. Относителният дял на нетекущите активи от общите нараства от 64% на 65%. В стойностно изражение нетекущите активи са се увеличили с 361 хил. лв., а текущите са намалели със 153 хил. лв.

През последната една година акциите на „Лавена“ поскъпват с 2,7% при пазарна капитализация от 37,694 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ приключиха седмицата предимно с ръстове