Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

НИД „Индустриален фонд” е на загуба в размер на 42,4 хил.лв. през полугодието

В обема на активите към 30 юни 2016 г. преобладават паричните средства

НИД „Индустриален фонд” е на загуба в размер на 42,4 хил.лв. за първите шест месеца от годината, съобщи инвестиционното дружество чрез Бюлетин Investor.bg.

В обема на активите на НИД „Индустриален фонд” АД към 30 юни 2016 г. преобладават паричните средства, които са в размер общо на 542,4 хил.лв., като представляват 82,74% от активите на дружеството. Следват инвестициите в ценни книжа в размер на 109,8 хил. лв., което е 16,75% от общия размер на активите.

Към 30 юни дружеството инвестира свободните си парични средства в срочни депозити. Резкият спад в стойността на инвестициите в акции е резултат от оценката им вследствие на срива на финансовите пазари, който се усеща осезаемо и на БФБ.

През второто тримесечие на 2016 г. дружеството не е осъществило сделки с ценни книжа. Общата балансова стойност на НИД „Индустриален фонд” АД към 30 юни е в размер на 655,6 хил. лв., а нетната стойност на активите е 648,9 хил.лв.

Цената на акция е 0,805 лв., изчислена като съотношение на нетната стойност на акциите към броя на емитираните от дружеството акции. Акциите на дружеството се търгуват на БФБ – София на неофициален пазар на акции, сегмент B.
Основен акционер е Рослин Капитал Партньрс – България ООД. 

НИД Индустриален Фонд АД

Последната сделка с акции на НИД Индустриален Фонд АД е с дата 1 юни 2015 г. Тогава са прехвърлени 2 300 книжа по цена от 0,42 лв. Пазарната капитализация на компанията е 338,5 хил. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се изкачи до нов 18-месечен връх