Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Новият" Булгартабак с консолидирана загуба от 3,1 млн. лв. за януари-март

Компанията публикува отчета си с над месец забавяне

"Новият" Булгартабак с консолидирана загуба от 3,1 млн. лв. за януари-март

Снимка: Архив Ройтерс

"Новият" "Булгартабак холдинг" АД отчита консолидирана загуба от 3,1 млн. лв. за групата за януари-март 2018 г., показва отчетът, публикуван чрез БФБ АД. Документът е оповестен с над месец забавяне, като крайният срок беше края на май.

Нов "Булгартабак", защото той няма много общо с добре известния на обществеността. Първо, фабриката за цигари в София бе затворена, а теренът ѝ е строителна площадка. Второ, "Благоевград-БТ" АД все по-малко произвежда цигари, а жители на Благоевград споделиха за Investor.bg, че във фабриката има масови съкращения на служители. Трето, холдингът продаде водещи марки на British American Tabacco, а именно Vісtоrу, Еvа Ѕlіm и GD. Нетютюневият характер на холдинга се допълва от четвърти факт, че чрез дъщерното "Благоевград-БТ" АД е основен собственик във веригата "Техномаркет" АД.

Може би е време за смяна на името на холдинга.

Консолидираните продажби на "Булгартабак холдинг" АД намаляват с 24,4% на годишна база до 78 млн. лв. за януари-март 2018 г.

Много силен спад има в графа Продукция - със 70% до 29,15 млн. лв., като тук логично е производството на цигари.

Обратното, силен ръст има в графа Стоки - 13 пъти до 46,29 млн. лв. за първото тримесечие на 2018 г, спрямо 3,46 млн. лв. за същия период на 2017 г. Логично това се дължи на "Техномаркет" АД.

Слабите резултати за първото тримесечие на 2018 г. обясняват лиспата на дивидент на последното общо събрание на акционерите.

Обясняват и изключително силния срив в цената на акциите на "Булгартабак холдинг" АД с 67,17% в последните 12 месеца до 14,9 лв. за акция и 109,8 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Виктория Тошкова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Пълна малоумщина беше продажбата на цигарения бизнес ама с алчни мажовци като Шиши е така не се наяде това прасе. Българска му работа за това най - добре инвестиция в British american tabacco или Philip Morris директно. Philip Morris морис имаха малко проблеми ама не си продадоха бизнеса в бг си в постояно очакване на отписване при много по - ниски цени от цената на която си купил малоумщина.

Още от Новини и анализи
КФН одобри промени в управляваните от „Конкорд Асет Мениджмънт” фондове