IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НУРТС България ще се забави с публикуването на годишния си одитиран отчет

Делойт Одит все още събира информация за „значителни позиции“ и чака информация от КТБ, свързана с одита

15:26 | 29.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
НУРТС България ще се забави с публикуването на годишния си одитиран отчет

НУРТС България ЕАД предупреди, че ще закъснее с публикуването на одитирания годишен индивидуален финансов отчет за 2015 г. Дружеството съобщава чрез БФБ-София, че процесът се удължава заради трудности в работата на одиторската компания Делойт Одит ООД.

„Поради удължаване на процеса на одитиране на годишния индивидуален финансов отчет на НУРТС България ЕАД от избрания от общото събрание регистриран одитор сме изправени пред невъзможността да бъде спазен крайният срок за представянето му“, гласи съобщението на публичната телекомуникационна компания, която има листнати само облигации.

Според Наредба № 2/17.09.2003 г. за проспектите при публично предлагане и допускане до търговия на регулирания пазар на ценни книжа и за разкриването на информация от публичните дружества и други емитенти на ценни книжа одитираните годишни финансови отчети на индивидуална основа трябва да са публикувани до 90 дни след края на финансовата година. С други думи това е 31 март 2016 г.

Ръководството на дружеството гарантира, че ще представи отчета незабавно след неговата заверка и издаване на одиторското мнение.

А това може да се случи най-рано в средата на април, става ясно от отговора на управителя на Делойт Одит ООД Асен Димов до НУРТС България.

Одиторите все още са в „процес на събиране на достатъчни и уместни одиторски доказателства по отношение на значителни позиции от финансовия отчет, включително понастоящем не сме получили отговор на нашите писма от Корпоративна търговска банка, които са в съществено значение за приключване на одита“.

Поради тези причини, които, както става ясно от писмото, не зависят от НУРТС и Делойт Одит ООД, одитът ще бъде приключен и одиторското мнение ще бъде издадено в средата на април.

КТБ пък е банка довереник на облигационерите на НУРТС България.

Свързани компании:

НУРТС България АД - облигации(NUHA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още