IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Несебър поиска алеите на курорта „Слънчев бряг”

Съветът на директорите на държавното дружество обаче смята, че искането е незаконосъобразно

18:09 | 01.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Община Несебър поиска алеите на курорта „Слънчев бряг”

Община Несебър поиска цялата собственост на алеите на курорта "Слънчев бряг" в навечерието на новия летен сезон, съобщиха от държавното дружество „Слънчев бряг” АД .

До него е изпратена нотариална покана да предаде безвъзмездно в полза на общината цялата зелена система, алеи, паркинги, обществени зони, техническа инфраструктура, пешеходни и вело алеи и други обекти публична собственост. Срокът на поканата е един месец и изтича на 3-ти март. ....ллл

В отговор Съветът на директорите на „Слънчев бряг" АД вече е изпратил становище, според което искането на община Несебър за безвъзмездно предаване на поземлени имоти е в противоречие със закона.

Аргументите на дружеството са, че „Слънчев бряг” АД е собственик на тези територии по силата на акт за държавна собственост, Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия и проведена регулация на частни пътища по смисъла на Закона за пътищата, представляващи алеи.

От „Слънчев бряг“ смятат, че правото на собственост на държавното дружество върху изградената инфраструктура е безспорно, тъй като „това са изключително скъпи активи на публичната собственост, изградени със средствата на цялото българско общество“.

В полза на неоспоримите права на „Слънчев бряг” АД върху алейната мрежа на комплекса се произнесе в своя писмена резолюция и Върховна касационна прокуратура, в отговор на жалба на хотелиери срещу въведените правила и мерки за вътрешен ред миналата година, допълват от дружеството.

Съветът на директорите на „Слънчев бряг” АД е сезирал със своя писмена позиция по въпроса за претенциите на община Несебър министъра на икономиката, енергетиката и туризма и изпълнителни директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, съобщават още от дружеството. Оттам допълват, че ако се налага, ще отнесат въпроса до съда.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ana125
преди 10 години
Ликвидация на Слънчев бряг АД?http://***.blitz.bg/news/article/203380
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още