IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одесос заменя Енемона в BGBX40

Промяната влиза в сила от 28 септември

11:38 | 24.09.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Одесос заменя Енемона в BGBX40

Промените в състава на водещите индекси на Българската фондова борса не са приключили. След като Трейс зае мястото на Еврохолд в SOFIX и настъпиха изменения в компонентите на BGBX40, BGREIT и BGTR30, БФБ – София обяви, че Кораборемонтният завод Одесос ще замени Енемона при изчисляването на индекса BGBX40. Решението за промяната е взето на заседание на Съвета на директорите, проведено в сряда, става още ясно от съобщението. Индексът ще се изчислява по новия начин, считано от 28 септември (понеделник), съобщиха още от борсата.

Припомняме, че БФБ реши да премести емисията акции на Енемона АД с борсов код E4A и ISIN код BG1100042073 от основен пазар на БФБ, сегмент акции „Premium”, на сегмента за акции, търгувани на алтернативен пазар. Явно става дума само за обикновените акции на Енемона, тъй като в решението на СД на БФБ, взето на 17 септември (четвъртък), не се споменава нищо за привилегированите книжа, които са с борсов код E4AР. Промяната отново влиза в сила от 28 септември.

За последната година акциите на Енемона поевтиняват почти двойно – с 92,5%. В сряда бяха прехвърлени 1 930 от тях на средна цена от 0,16 лв. за брой. 

В същото време през последната година акциите на Одесос поскъпват с15,18%. Последната сделка с ценните книги на дружеството е от 23 септември, когато бяха прехвърлени 10 бр. от тях на цена от 77,17 лв. за брой. 

От началото на годината до края на първото тримесечие на 2015 г. в КРЗ Одесос АД са ремонтирани 17 кораба с обща стойност на извършените ремонти от голям кораборемонт в размер на 8,1 млн. лв. 

 

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

КРЗ Одесос АД(ODES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
fras
преди 8 години
Енемона са на практика в несъстоятелност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Black and white cat-
преди 8 години
:D:D:D:За последната година акциите на Енемона поевтиняват почти двойно с 92,5%
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още