Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

От 17 януари нови 4 индексни борсово търгувани фонда ще се търгуват на БФБ

Те ще следват индексите на Гърция, Румъния, Чехия и Полша

От 17 януари нови 4 индексни борсово търгувани фонда ще се търгуват на БФБ

Снимка: Архив Ройтерс

Българска фондова борса – София регистрира за търговия 4 индексни борсово търгувани фонда, управлявани от Експат Асет Мениджмънт. Борсовата търговия ще стартира на 17 януари 2018 г., съобщи управляващото дружество. 

Четирите борсово търгувани фонда получиха одобрение от КФН на 1 декември 2017 г. Профилът им е пасивно да следват движението на основните индекси за акции на четири борси от региона на Централна и Източна Европа – Гърция, Румъния, Чехия и Полша.
 
Пълна информация за четирите фонда, включително проспекти, правила, ключова информация за инвеститорите, както и актуални данни за нетна стойност на активите (НСА) и НСА на дял е публикувана на сайта на Експат на съответната страница за всеки фонд. 
 
Междувременно на 4 януари 2018 г. Комисията за финансов надзор издаде разрешение на Експат Асет Мениджмънт да организира и управлява още 6 индексни борсово търгувани фонда, които пасивно ще следват движението на основните индекси за акции от Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония. Така семейството от ETF продукти на Експат става от общо 11 фонда.
 
По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX поддържа темп на ръст от половин процент за втора седмица подред