IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът прекрати мандата на Карина Караиванова като председател на КФН

Депутатите приеха правила за избор на нов председател на регулатора

12:02 | 21.02.19 г.
<p>
	Карина Караиванова при откриването на Investor Finance Forum. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Карина Караиванова при откриването на Investor Finance Forum. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Парламентът прекрати предсрочно мандата на Карина Караиванова като председател на Комисията за финансов надзор (КФН). В гласуването участваха 124 депутати, от които 113 бяха "за", 3 "против", а 8 се въздържаха, съобщи БТА.

От 1 март тази година Караиванова ще е представител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). 

Депутатите приеха правила за избор на нов председател на КФН. Предложения ще се правят от народни представители или парламентарни групи в седемдневен срок от днес.

Допуснатите кандидати ще бъдат изслушани в Комисията по бюджет и финанси. Изборът ще бъде направен в пленарно заседание на Народното събрание.

Временно КФН ще остане в състав от трима членове, като те ще имат право да взимат решения. По закон състава на надзорния орган е от петима експерти.

Карина Караиванова отчете във вторник пред медии свършената работа по време на мандата й. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още