IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Индустриален капитал холдинг с 25% ръст за първото тримесечие

Положителните текущи финансови резултати се дължат основно от дейността на „ЕМКА” АД и „М+С Хидравлик” АД

12:50 | 25.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Консолидираната печалба на Индустриален капитал холдинг след облагане с данъци, включително и неконтролиращо участие, е в размер на 5,3 млн. лв, като нараства с 25% на годишна база, показва консолидираният отчет на холдинга за първото тримесечие на годината, разпространен чрез БФБ - София. 

В т.ч. е печалбата за малцинствено участие – 3,9 млн. лв., в сравнение с 3,4 млн. лв. година по-рано. Нетната печалба за периода е в размер на 1,3 млн. лв., като нараства с близо 54% спрямо първото тримесечие на 2016 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Положителните текущи финансови резултати се дължат основно от дейността на "ЕМКА” АД и "М+С ХИДРАВЛИК” АД, посочва компанията в доклада за дейността си.

Нетните приходи от продажби се увеличават с 12% за трите месеца до март до 52,9 млн. лв. В същото време разходите по икономически елементи са в размер на 47,1 млн. лв., отчитайки повишение с близо 11% на годишна база.

Финансовите разходи са за 121 хил. лв., с което общо разходите за дейността достигат 47,3 млн. лв.

Активите на холдинга също отчитат ръст от 5,6% до 153,4 млн. лв.

Като цяло дружествата от групата са отчели положителни финансови резултати за първото тримесечие на 2017 г. : „Силома АД” отчита печалба от 194 хил. лв., ЗАИ АД отчита печалба в размер на 40 хил. лева. „Руболт“ АД приключва финансовата година с реализирана загуба в размер на 60 хил. лева.

Акциите на Индустриален капитал холдинг поевтиняват с 1,65% от началото на годината, а през последната една година цената им се повишава с 43,33% при пазарна капитализация от 66,873 млн. лв. 

Свързани компании:

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още