Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Печалбата на „Лавена“ се стопява с 63% през миналата година

В последната година козметичното предприятие на два пъти увеличи капитала си

Печалбата на „Лавена“ се стопява с 63% през миналата година

Бочко е сред най-разпознаваемите продуктови линии на "Лавена" АД. Снимка: "Лавена" АД

 

Нетната печалба на производителя на етерични масла и козметични продукти „Лавена“ АД намалява с 63% до 663 хил. лв. през миналата година спрямо 2017 г. Това става ясно от неконсолидирания годишен отчет на дружеството, публикуван чрез сайта на Българска фондова борса.

Спад от 10,3% е отчетен при нетните приходи от продажби, като към 31 декември на миналата година те възлизат на 15,9 млн. лв. В същото време разходите по икономическите елементи се повишават през 2018 г. с 4% и достигат до малко над 15 млн. лв.

Лавена АД
В последната година козметичното предприятие на два пъти увеличи капитала си.

Шуменският производител на етерични масла и козметични продукти увеличи капитала си от 8 319 506 лева на до 9 919 411 лв. след решение на Съвета на директорите на дружеството от 25 октомври 2018 г. Това увеличение на капитала беше вписано в Търговския регистър в началото на февруари 2019 г. За новите акции на „Лавена“ беше определена номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 3,50 лева всяка.

Увеличението на капитала на дружеството с емисия обикновени акции беше осъществено с оглед набиране на средства за дофинансиране на проект за разширяване на производствена и складова сграда на „Лавена“ АД.

Новоизградената сграда ще бъде разположена в границите на съществуващите площи, собственост на дружество „Лавена“ АД в град Шумен.

В началото на август в Търговския регистър беше вписано предишното увеличение на капитала на „Лавена“ от 319 981 лв. до сумата от 8 319 506 лв. Решението за увеличението на капитала беше взето на 28 юни по време на общо събрание на акционерите. Самото увеличение беше направено със собствени средства за сметка на натрупани резерви от минали години.

От началото на годината акциите на „Лавена“ поевтиняват с 1,08% до 3,680 лв. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се приближава към границата от 470 пункта