IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на „Неохим“ намалява, но приходите от продажби растат

За последните дванадесет месеца акциите на производителя на торове са поевтинели с малко над 50%

17:21 | 22.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Нетната печалба на „Неохим“ АД се понижава с 23% до малко над 6 млн. лв. през първото тримесечие на 2019 г. Това става ясно от консолидирания отчет на дружеството, разпространен чрез сайта на Българска фондова борса.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В същото време нетните приходи от продажби набъбват с 52% до 101,2 млн. лв. към края на март. Разходите по икономическите елементи за периода януари – март възлизат на 94,9 млн. лв., което е с 64% повече спрямо същия период на миналата година.

„Разработването на нови пазари, както в страната, така и в чужбина и навлизането ни в Европейския съюз са приоритети на групата, но при сегашната ситуация е крайно трудно“, се посочва в доклада за дейността на производителя на минерални торове.

Желанието на групата е да запази пазарния си дял, но факторите, които влияят върху перспективите за развитие и реализация са много. От „Неохим“ обясняват, че климатичните особености за дадена година, цената на житото, субсидиите, задлъжнялоста на кооперациите – основни потребители, са фактори, които не могат да се прогнозират, а оттам не може и да се даде прогноза в дългосрочен план.

За последните дванадесет месеца акциите на „Неохим“ поевтиняват с 52,92% до 22,6 лв. за ценна книга. 

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още