Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Печалбата на „Софарма Трейдинг“ за първите два месеца на 2019 г. скочи с 30%

Приходите от продажби на стока на дружеството се увеличават с 8% през януари - февруари спрямо същия период на 2018 г. до 128,8 млн. лв.

Печалбата на „Софарма Трейдинг“ за първите два месеца на 2019 г. скочи с 30%

Снимка: "Софарма Трейдинг"

Печалбата на „Софарма Трейдинг“ за януари и февруари преди данъци нараства с 30% на годишна база до 4,16 млн. лв., съобщават от дружеството. Само за февруари положителният финансов резултат достига 1,79 млн. лв.

Софарма Трейдинг АД
Приходите от продажби на стока на „Софарма Трейдинг“ се увеличават с 8% през първите два месеца на годината спрямо същия период на 2018 г. до 128,8 млн. лв. Приходите, реализирани само през февруари, нарастват с 5% в сравнение със същия месец на предходната година и достигат 60,6 млн. лв.

През март "Софарма Трейдинг" стартира обединяване на операциите си в Сърбия под общия си бранд. Промяната на брандовете преминава в няколко етапа, в които придобитият от българския инвеститор сръбски търговец на едро с лекарствени продукти Lekovit d.o.o ще приеме името на компанията майка и ще се преобразува в Sopharma Trading d.o.o.

В последните години "Софарма Трейдинг" АД осъществява експанзия чрез веригата аптеки SOpharmacy в България и дистрибутора на едро в Сърбия Lekovit.

През последните дванадесет месеца акциите на „Софарма Трейдинг“, търгувани на Българска фондова борса, поевтиняват с 11,25% до 7,10 лв. През миналата година дружеството раздаде дивидент от 0,3 лв. на акция. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
4
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Би трябвало, да го вдигнат тази година, но с колко - ще видим -:) Поне 3 ст, за да отговаря на нарастналата печалба.
1
 
5
 
1
преди 1 месец
Обичам го туй Трейдингче !!! Дали ще вдигнат дивидентченцето поне на 34 стинки?

Още от Новини и анализи
SOFIX изпраща седмицата със загуба от 0,47%