Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Печалбата на „Зърнени храни“ расте със 17% през първото тримесечие

Дружеството не планира раздаване на дивидент на акционерите

Печалбата на „Зърнени храни“ расте със 17% през първото тримесечие

Снимка: Архив Ройтерс

Нетната печалба на „Зърнени храни България“ АД e нараснала със 17% до 62 хил. лв. през първото тримесечие, става ясно от консолидирания отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ-София.

Общите приходи на компанията за периода януари–март 2018 г. възлизат на 28,01 млн. лв., което е с малко над 19% повече спрямо същия период на миналата година. Разходите на „Зърнени храни България“ АД се свиват с 5,33% до 15 млн. лв. Активите са в размер на малко над 451 млн. лв. към 31 март тази година. За сравнение, за цялата 2017 г. те са били на стойност 472,7 млн. лв., т.е. с 21,6 млн. лв. повече.

Зърнени Храни България АД
Дружеството не планира раздаване на дивидент на акционерите от печалбата, реализирана през миналата година, се вижда от документите за провеждане на общо събрание, което е насрочено за 28 юни.

Останалите точки в общото събрание на акционерите са стандартни като приемане на годишния финансов отчет на дружеството, разглеждане и приемане на отчета на директора за връзки с инвеститорите за дейността му през 2017 г., приемане на доклада на одитния комитет и избор на регистриран одитор, който да извърши проверка и заверка на годишния финансов отчет и на консолидирания годишен финансов отчет на дружеството за 2018г.

От началото на годината акциите на „Зърнени храни България“ АД поевтиняват с 6,59% до средна цена от 0,37 лв. за брой. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН вписа новата емисия на "Чайкафарма Висококачествените лекарства"