IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдивската компания „Съни тур“ планира сваляне на „Слънчев ден“ от борсата

Дружеството ще отправи търгово предложение за отписването на туристическата компания

17:09 | 25.02.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Пловдивската компания „Съни тур“ има намерение да подготви и отправи търгово предложение по реда на Закона за публично предлагане на ценни книжа за отписване на „Слънчев ден“ АД като публично дружество. Това става ясно от съобщение, публикувано от „Съни тур“ ЕООД.

Търговият предложител, собственост на Ангел Палийски, притежава 95,39% от капитала на „Слънчев ден“ АД.

Междувременно от поканата за свикване на Общо събрание на акционерите на „Слънчев ден“ АД, което е насрочено за утре, 26 февруари, се разбира, че са предложени промени в състава на Съвета на директорите на дружеството. Очаква се да бъдат освободени Тодор Георгиев, Цветомир Гергов и Ташона Иванова и на тяхно място да бъдат избрани Георги Карадимов, Сашо Шилегов и Деница Колева.

През миналата година „Слънчев ден“ е отчело нетна загуба в размер на малко над 16 млн. лв., което е доста над отрицателния финансов резултат от 2017 г. – малко над 2 млн. лв. Това се дължи на значителното увеличение на разходите за дейността спрямо предходната година с 14,3 млн. лв.

През четвъртото тримесечие на миналата година двамата акционери Тодор Гергов и Цветомир Гергов, които са притежавали съответно 20,38% и 20% от капитала на дружеството, са продали всичките си акции на „Съни Тур“ ЕООД.

През октомври 2018 г. пък е сключен договор за прехвърляне на 100% от капитала на „Съни тур“ ЕООД от Георги Гергов на „Амадеус Ей Си Джи“ ООД.

Пазарната капитализация на „Слънчев ден“ АД е 11,27 млн. лв., като за последно в края на миналата седмица акциите на дружеството се търгуваха на единична цена от 0,995 лв. за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
lyusien
преди 5 години
Някой въобще има ли идея на кого е собственост курортния комплекс Слънчев Ден ? Както преди така и сега
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още