Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

По позицията на „Градус“ бяха прехвърлени акции за над 1 млн. лв.

Три от индексите на БФБ приключиха сесията на червена територия

По позицията на „Градус“ бяха прехвърлени акции за над 1 млн. лв.

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Повечето индекси на Българска фондова борса в сряда приключиха търговията на червена територия, като активността беше доста по-висока спрямо вчерашната сесия.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се повиши с 0,05% до 578,77 пункта. По-широкият показател BGBX40 отписа 0,11% до 115,13 пункта. Секторният BGREIT се понижи с 0,10% до 120,39 пункта. Равнопретегленият BGTR30 се раздели с 0,31% от стойността си до 500,26 пункта.

Оборотът на регулиран пазар достигна 3,404 млн. лв. след сключени 261 сделки с 48 емисии. Близо 31% от днешния оборот дойде от 29 сделки с книжата на „Градус“ АД на обща стойност от малко над 1 млн. лв. На второ и трето място по оборот за деня се наредиха „Индустриален Холдинг България“ и „Доверие Обединен Холдинг“ със съответно 618,3 хил. лв. и малко над 465 хил. лв.

Най-печелившата компания за деня е „Индустриален Капитал Холдинг“ с ръст в цената на акциите й с 1,7%, следвана от „Албена“ АД – с 0,5%.

Най-губещото дружество в сряда се оказа „Индустриален Холдинг България“, чиито книжа поевтиняха с 2,9%. „Монбат“ и „Градус“ отчетоха спад в цената на акциите си с по 1,4%.

 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Свиващият се оборот на БФБ паказва почти пълна апатия към търговията