Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Почти целият оборот на БФБ дойде от две сделки с книжата на „235 Холдингс“

Повечето индекси отчетоха понижения

Почти целият оборот на БФБ дойде от две сделки с книжата на „235 Холдингс“

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

На Българска фондова борса преобладаваше негативното настроение във вторник, а почти цялата активност беше концентрирана около една компания.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се раздели с 0,09% до 568,83 пункта. По-широкият показател BGBX40 се придвижи в посока надолу с 0,03% до 113,72 пункта. Секторният BGREIT беше единственият, който финишира в зелената зона с повишение от 0,31% до 120,09 пункта. Равнопретегленият BGTR30 отписа 0,14% до 496,02 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 2,166 млн. лв. след сключени 103 сделки с 42 емисии. 92% от оборота беше формиран от две сделки с книжата на „235 Холдингс“ на обща стойност от малко над 2 млн. лв. За сравнение, на второ място по оборот за деня се нареди „Супер Боровец Пропърти Фонд“ АДСИЦ – с 29,9 хил. лв.

Именно „Супер Боровец Пропърти Фонд“ АДСИЦ се оказа и най-печелившото дружество във вторник, след като акциите му поскъпнаха с 0,9%.

Най-много от стойността на акциите си в рамките на сесията загуби „Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ – 1,9%. „Индустриален Холдинг България“ АД отчете спад в цената на книжата си с 1%. 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
COBOS умря, БФБ с фалстарт на новата Xetra, търговията спря и едва тръгна