Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Под 1 пункт не достигна на SOFIX да изплува на плюс за седмицата

Седмичният оборот на БФБ достигна 3,262 млн. лв., което е само с 3% повече спрямо миналата седмица.

Под 1 пункт не достигна на SOFIX да изплува на плюс за седмицата

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Индексите на Българска фондова борса изпратиха последната сесия за седмицата на зелена територия и при по-висока от обичайната активност.

Водещият бенчмарк SOFIX се повиши с 0,66% до 633,69 пункта, но под 1 пункт не достигна на индекса, за да запише плюс за седмицата. Търговията на 29 юни затвори при 634,26 пункта за SOFIX.

По-широкият BGBX40 се придвижи в посока нагоре с 0,29% до 123,87 пункта. Секторният BGREIT прибави 0,22% към стойността си до 116,11 пункта. Равнопретегленият BGTR30 отчете ръст от 0,32% до 523,85 пункта.

В рамките на петъчната търговия беше реализиран оборот в размер на 1,15 млн. лв. след сключени 120 сделки с 40 емисии. Така последният работен ден от седмицата се оказа и най-активният за участниците в търговията. Седмичният оборот на БФБ пък достигна 3,262 млн. лв., което е само с 3% повече спрямо миналата седмица.

От дружествата от SOFIX през изминалата седмица най-много са поскъпнали акциите на „Индустриален Холдинг България“ АД – с 3,70%. На второ и трето място по ръст се класират „Софарма“ АД и „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ съответно с 1,75% и 1,06%.

Данните от седмичния обзор показват още, че най-губещото дружество от сините чипове е „Трейс Груп Холд“ АД, чиито акции поевтиняват с 2,11%. „Доверие Обединен Холдинг“ АД отчита понижение в цената на книжата си с 1,84%.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН одобри промени в управляваните от „Конкорд Асет Мениджмънт” фондове