IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пожар избухна в цех на Монбат, спиране на дейността няма да има

Щетите от пожара няма да се отразят съществено на резултатите на дружеството, се посочва в съобщение на Монбат

15:09 | 19.11.10 г. 1
Пожар избухна в цех на Монбат, спиране на дейността няма да има

Щетите от възникналия тази нощ пожар се уточняват, като те няма да доведат до спиране на нормалната производствена дейност на Монбат АД и няма да се отразят съществено на резултатите на дружеството, се посочва в съобщение на Монбат чрез Бюлетин Investor.bg.

Тази нощ на територията на площадката на Монбат в гр. Монтана в цех „Блокова формовка на стартерни батерии“ е възникнал пожар. От пожара е засегнат най-старият от трите участъка на цеха, уточняват от Монбат.

По данни на Гражданска защита са изгорели 900 акумулатора.

По предварителни оценки се очаква нормализиране на дейността на цеха до 7 работни дни, като е възможно моментно намаление на капацитета му с 10%. При пожара няма пострадали работници и служители на фирмата, се казва в съобщението.

Акциите на Монбат се търгуват на БФБ-София, като за последните 12 месеца поевтиняват с 12% до 6,21 лв. за акция. Около 90% от продукцията на акумулаторния завод се изнася, като за първите 9 месеца на 2010 г. неконсолидираните му продажби са за 142 млн. лв.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
pepi58
преди 13 години
Монбат търси инженери !!!??? Всякакви !!!! Преди две години Бобоков се изплаши от "кризата" и уволни много инженери и стари работници , защото били с големи заплати. Надяваше се тази криза да му върне от чужбина други инженери и работници , които да му работят за жълти стотинки , ама май не стана точно така. Виждам , че тук се пишат коментари от доста интелигентни и просветени хора , но имат ли представа какво точно се случва зад оградата на този завод.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още