Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

ПОК Доверие със 17% печалба от акциите си в ЕВН за един ден

Днес фондове на компанията са продали закупените вчера книжа с печалба от над 600 хил. лв.

Фондовете, управлявани от ПОК Доверие са продали 2 250-те си акции в ЕВН България Електроразпределение, които купиха вчера, каза за Investor.bg изпълнителният директор Даниела Петкова.

В 13:03 ч. днес се сключи сделката за 4,16 млн. лв. при цена от 1 850 лв. на акция за 2 250 акции, колкото имат само фондовете на ПОК Доверие.

"След като вчера придобихме 2 250 акции на средна цена от 1 576,76 лв. днес бяхме сред продавачите и окончателно се разделихме с акциите на цена от 1 850 лв., или в резултат на действията ни от вчера до днес успяхме да реализираме реална печалба за осигурените лица в размер, надхвърлящ 600 хил. лв., които ще бъдат разпределени по техните индивидуални партиди", каза Даниела Петкова за Investor.bg.

Още по темата
"Бих искала да изкажа своите благодарности на екипа на Investor.bg, за бързото, обективно и професионално отразяване на резултатите от аукциона, както и конкретно постигнатите от нас резултати, което ни беше важно в рамките на планираните действия по тази позиция", уточни Петкова.

Разговорите с купувача на днешните акции са протекли, след като от вчерашната публикация той е разбрал, че интересуващите го акции са станали собственост на фондове на ПОК Доверие. Печалбата от позицията е 17% за един ден.

"Вече бих могла да споделя, че стратегията ни вчера беше за придобиване на дял от 5%, но след като придобихме 1,44% решихме да продадем акциите", сподели Петкова.

"Накрая бих искала да отправя своите пожелания за весело и щастливо посрещане на светлите Коледни и Новогодишни празници на всички клиенти на пенсионните фондове, управлявани от ПОК „Доверие” АД, както разбира се и на многобройните читатели на Investor.bg, но и специално на активните участници във форумите на вашата медия."

 

 

 

По статията работи: автор Мариян Йорданов
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (29)

   1| 2| 3    
0
 
0
 
29
orchis до: Спящият бик
преди 9 години
Няма профилна снимка
"Не ми се вярва, че някой на такова ниво може да направи толкова елементарна грешка и после да я разтръби на всеослушание"

Е ха дано да си прав ;-)
0
 
0
 
28
Jekata до: Спящият бик
преди 9 години
Няма профилна снимка
Определено. От 2-3 г. има опция и на деня да продадеш.
0
 
0
 
27
Спящият бик до: orchis
преди 9 години
Няма профилна снимка
По-компетентни от мен трябваше да ти отговорят, но тъй като мълчат, ще побутна нагоре въпроса ти. Според мен, тъй като сетълмента отнема 2 дни, Даниела Петкова е продала акции, които "Доверие" още не е притежавало. Но това е въпрос от компетенцията на КФН. Не ми се вярва, че някой на такова ниво може да направи толкова елементарна грешка и после да я разтръби на всеослушание?! Сигурно има нещо, което и аз не разбирам...
0
 
3
 
26
преди 9 години
Дайте линк към фотосесията Даниела Петкова по бански!
0
 
0
 
25
преди 9 години
Няма профилна снимка
И защо хабите толкова енергия да злобеете за Доверие, а не коментирате по-сащественото за пазара. Mai ideiata beshe da ima oshte edna publichna kompania na borsata, a sega EVN shte se delistne. Doverie sa yasni - iskali sa da vzemat 5% ne sa uspeli i sa prodali. Sdelka kato po uchebnik kakvo tolkova, vapreki, che bravo na tiah i sa imali kuraja i sa spechelili. No koga nikoi naistina shte napravi neshto za borsata - da ima poveche firmi za targovia.

Още от Новини и анализи
Регистрирани са първите сделки с български ток на европейския пазар