Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Половината от оборота на БФБ дойде от сделки с книжата на „Еврохолд България“

Три от индексите отчетоха спадове

Половината от оборота на БФБ дойде от сделки с книжата на „Еврохолд България“

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Негативното настроение преобладаваше на Българска фондова борса в понеделник, а половината от оборота дойде от сделки с книжата на „Еврохолд България“ АД.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се понижи с 0,14% до 577,21 пункта. По-широкият показател BGBX40 отписа 0,16% до 115,22 пункта. Секторният BGREIT беше единственият, който се повиши с 0,21% до 123,16 пункта. Равнопретегленият BGTR30 се раздели с 0,22% от стойността си до 502,99 пункта.

Оборотът на регулиран пазар достигна 812,3 хил. лв. след сключени 159 сделки с 44 емисии. Половината от оборота или 402,8 хил. лв. беше формиран от 29 сделки с книжата на „Еврохолд България“. На второ и трето място по оборот за деня се наредиха „Сирма Груп Холдинг“ и „Софарма имоти“ АДСИЦ със съответно 41,8 хил. лв. и 29,7 хил. лв.

Най-печелившата компания в понеделник беше „Софарма“ АД, след като акциите на фармацевтичното дружество поскъпнаха с 0,3%.

Най-много от стойността на книжата си в първата сесия за седмицата изгуби „Сирма Груп Холдинг“ АД – 4,2%. Акциите на ТБ „Централна кооперативна банка“ поевтиняха с 3,5%, а на „Софарма имоти“ АДСИЦ – с 0,8%. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Две сделки с акции на „Кепитъл Консепт Лимитед“ формираха 89% от оборота на БФБ