Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Приходите от продажби на „Алкомет“ остават стабилни, но печалбата се свива

От дружеството възнамеряват да разпределят по 0,15 лв. като дивидент през тази година

Приходите от продажби на „Алкомет“ остават стабилни, но печалбата се свива

Снимка: Pixabay

 

Приходите от продажби на „Алкомет“ АД остават стабилни, но печалбата се свива през първото тримесечие, става ясно от консолидирания отчет на дружеството.

Алкомет АД
Нетните приходи от продажби на шуменския производител на алуминиеви изделия възлизат на 97,8 млн. лв. към края на март тази година. За сравнение през първите три месеца на миналата година те бяха малко над 97 млн. лв. Нетната печалба на „Алкомет“ обаче намалява с 18,6% до 3,56 млн. лв. За периода януари – март 2019 г. разходите по икономическите елементи са нараснали с близо 2% спрямо година по-рано до 93,39 млн. лв.

За изминалия отчетен период Германия остава основен пазар за изделията на шуменската компания с около 27% пазарен дял, следвана от Полша, Италия, Испания,  Австрия, Холандия, България, Дания, Франция и Литва. 

„И през 2019 г. очакваме „Алкомет“ да остане основен и търсен партньор на европейските пазари на алуминиеви изделия, както и да разширим и затвърдим позициите си на американския пазар“, посочват от ръководството на дружеството в доклада за дейността.

За последните дванадесет месеца акциите на „Алкомет“ АД поевтиняват с 10,77% до 11,6 лв. През миналата година дружеството разпредели дивидент от 0,2578 лв. на акция.

На свиканото на 14 юни 2019 г. Общо събрание на акционерите ще се гласува по предложение 20% от печалбата на дружеството, реализирана през миналата година (13,57 млн. лв.) – или 2,71 млн. лв., да бъде разпределена като дивидент, което прави по 0,15 лв. на акция. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се приближава към границата от 470 пункта