IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от продажби на Декотекс скачат с 55% в началото на годината

Печалбата от оперативна дейност е три пъти по-висока в сравнени със същия период на миналата година

16:16 | 24.04.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Сливенското текстилно предприятие Декотекс АД е на печалба в размер на 89 хил. лв. за първите три месеца от годината в сравнение със загубата от 19 хил.лв. година по-рано, показва неконсолидираният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София.

През първите три месеца на тази година производителят на вълнени прежди и изделия отчита 55% ръст на приходите от продажби до 1,1 млн. лв. Другите приходи също нарастват до 28 хил. лв. в сравнение с 9 хил . лв. през първото тримесечие на 2016 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Печалбата от оперативна дейност е три пъти по-висока в сравнени със същия период на миналата година – в размер на 113 хил. лв. Към 31 март дружеството притежава активи в размер на 19,5 млн. лв.

Декотекс АД се занимава с производство и търговия в страната и чужбина на вълнени прежди и изделия от тях като килими и други подови покрития.

Мажоритарен акционер с дял от 91,94% е Каппа Технолоджи АД.

За последен път акции на сливенското предприятие са се търгували на 11 април. От началото на годината акциите на дружеството поевтиняват с 40% до 0,3 лв. 

Свързани компании:

Декотекс АД(DEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още