Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Притежателите на варанти на ФПП пак ще упражняват правата по тях

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен за втори път тази година, за да може то да инвестира в имоти, които да носят доход

Притежателите на варанти на ФПП пак ще упражняват правата по тях

Снимка: Pixabay

Притежателите на варанти на „ФеърПлей Пропъртис“ са одобрили на днешното извънредно общо събрание да бъдат упражнени правата по ценните книжа, съобщават от дружеството чрез Бюлетин Investor.

На събранието са присъствали притежатели на 65,36% от неупражнените варанти на дружеството, които единодушно са одобрили за упражняването на правата.

„ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ получи в края на септември искане от „ФеърПлей Интернешънъл“ АД да упражни правата по варантите, които компанията е придобила при предлагането им.

Това отваря пътя за ново увеличение на капитала на дружеството, след като през юли той вече беше увеличен вследствие упражняването на варанти от над 33,1 млн. лева на над 45,6 млн. лева.

Според протокола от заседанието среднопретеглената цена е 0,703 лева, а цената „затваря" е 0,7 лева. Към 6 октомври варантите са „извън пари“, тъй като текущата цена на базовия актив е по-ниска от цената на упражняване на варантите.

С упражняването на варантите ще се увеличи капиталът на „ФеърПлей Пропъртис“, като дружеството ще получи възможност да купува още имоти в София и да получава приходи от наеми.

Ръководството на дружеството иска да го трансформира от предприемач в инвеститор, добавящ стойност, който да разработи и продава жилища в София, да купува офиси и други бизнес имоти, които да отдава под наем, както и да развива ваканционния си комплекс „Санта Марина“ в Созопол.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Арома“ ще разпредели по 0,04 лева брутен дивидент на акция