Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Проходите от продажби на „Стара планина“ намаляват с 4,62% към края на юли

„Хидравлични елементи и системи“ обаче се радва на ръст в продажбите от близо 6%

Проходите от продажби на „Стара планина“ намаляват с 4,62% към края на юли

Снимка: Pixabay

 

Консолидираните приходи от продажби за първите седем месеца на 2019 г. на „Стара планина холд“ бележат спад с 4,62% в сравнение със същия период на миналата година до близо 140 млн. лева, съобщи дружеството чрез Българска фондова борса.

През периода януари – юли на тази година най-добре по отношение на продажбите се представя „Хидравлични елементи и системи“ АД. Дружеството регистрира ръст от 5,71% до 39,5 млн. лв. Прогнозата за продажбите е за осемте месеца на годината те се повишат с 3,52%% до 42,4 млн. лв.

Според неконсолидираните данни продажбите към края на юли на „М+С Хидравлик“ достигат 68,8 млн.лв., което е с 9,91% по-малко в сравнение със същия период на миналата година, като се очаква темпът на свиване да се запази и към края на август. Печалбата преди данъци достига 9,8 млн. лв. с натрупване към края на юли.

Продажбите при Елхим-Искра" АД също се понижават – с 5,71% до 39,5 млн. лв. за периода януари -юли. Дружеството очаква за първите осем месеца на годината продажбите да се свият с 6,42% до 24,6 млн. лв. Печалбата е в размер на 678 хил. лв. към края на юли.

Българска роза" АД регистрира свиване на продажбите си за осемте месеца на 2019 г. в сравнение с година по-рано с близо 14%, като те възлизат на 2,83 млн. лв. към края на юли. Прогнозите обаче сочат, че продажбите на „Българска роза“ за осемте месеца ще се понижат с 16,56% до 3,19 млн. лв. Дружеството регистрира загуба от 117 хил. лв. с натрупване към края на юли. 

За последните дванадесет месеца акциите на „Стара планина холд“ АД поевтиняват с 27,66% до 5,10 лв. за брой. Холдингът разпредели дивидент през тази година в размер на 0,242105 лв. 

В хил. лв.

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Монбат сформира една трета от оборота на БФБ