Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Първа инстанция отхвърли иск срещу удължаване на облигации на Интеркапитал АДСИЦ

Искът е заведен от ИД Капман Капитал, който е против разсрочването на облигациите на дружеството

Софийски градски съд е отхвърлил иска на ИД Капман Капитал АД за прогласяване на нищожност, съответно отмяна на решението на извънредното Общо събрание на облигационерите по емисията на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, проведено на 6 август 2010 г., съобщи АДСИЦ-ът чрез БФБ-София.

Решението на съда е на първа инстанция. С него съдът потвърждава законосъобразността на решението на общото събрание на облигационерите, по силата на което условията и сроковете за изплащане на задълженията по облигационния заем бяха предоговорени, а именно срокът на емисията тригодишни облигации на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ бе удължен с още три години до 14 август 2013 г.

Според решението на съда за такова удължаване не е необходимо съгласието на всички облигационери.

Лихвата по облигационния заем в размер на 5 млн. евро бе вдигната от 9% на 9,5% на годишна база. Лихвата, дължима към 14 август 2010, бе изплатена на тази дата при стария лихвен процент. Тогава бяха погасени и 500 хил. евро главница, или 10% от емисията и тя вече е за 4,5 млн. лв.

Още по темата
От 14 февруари 2011 г. АДСИЦ-ът започна погасяване на по 125 хил. евро на всеки три месеца, като на падежа на 14 август 2013 г. трябва да се погаси остатъка от 3,25 млн. евро.

Емитентът се задължи да учреди обезпечение под формата на застраховка към Евроинс АД, покриваща риска от неплащане на лихви и главница за новия срок на емисията, каквато застраховка беше сключена.

Трябваше да бъде учредена и втора по ред ипотека върху 7 836 кв. м. търговски площи в к.к. Марина Кейп, гр. Ахелой (което е основният актив на дружеството) в полза на довереника на облигационерите ТБ Инвестбанк АД, която освен това държи 15,5% от капитала на АДСИЦ-а.

За последните 12 месеца книжата на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ поевтиняват с 67% до 1 лв. за акция и 6 млн. лв. пазарна капитализация.

Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
0
 
1
преди 9 години
Капман по-добре да крепят 'ония позиции' ... скоро не съм чувал по радиото реклама колко над сто % са реализирали техните вложители.


Още от Новини и анализи
Във Франкфурт и Лондон бяха записани 2,4 млн. дяла от Expat SOFIX ETF