IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RAP Pharma International е молдовската цел на „Софарма“

Компанията е търговец на едро, който притежава складова база и верига от 12 аптеки

23:46 | 19.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
RAP Pharma International е молдовската цел на „Софарма“

Молдовският регулатор на конкуренцията заяви, че разглежда офертата за придобиване на българския производител на лекарства Софарма на молдовската фармацевтична компания RAP Pharma International, предава Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на Seenews.

Съветът по конкуренцията разисква концентрацията, която ще бъде постигната от Софарма, закупувайки RAP Pharma International, пише регулаторът в изявление на своя уебсайт

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Според данни от молдовския търговски регистър RAP Pharma International има двама акционера - 80% от акциите се държат от Molfarm SRL, а 20% - от индивидуалния инвеститор Виктор Алергус.

Припомняме, че на среща с инвеститорите през миналата седмица главният изпълнителен директор на българския производител Огнян Донев заяви, че компанията е подала документи за регулаторно одобрение, за да придобие търговец на едро на лекарства в Молдова, но не спомена името на компанията.

Донев каза още, че компанията е регистрирала лекарство на пазарите на Швеция, Чехия и Словакия, както и че обмисля да разшири присъствието на портфейла си в тези страни, а и в други европейски пазари. По-рано този месец Софарма предложи да закупи 16,79% от производителя на лекарства Veta Pharma за 1,6 млн. лв. 

RAP Pharma International е търговец на едро, който притежава складова база и верига от 12 аптеки. 

Компанията произвежда и търгува с гумени изделия за медицинско и ветеринарно използване, каучукови и гумени хирургически и медицински ръкавици, медицински каучук, фармацевтични продукти, лекарства, тестове за определяне на бременност, билки, лечебни растения - лекарства и отвари, лекарства на прах, прополис, спринцовки за медицинска употреба и др. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още