Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Разходите на „Сирма Груп Холдинг“ растат с по-бърз темп от приходите през 2018 г.

За последните дванадесет месеца акциите на дружеството поевтиняват с 21,29% до 0,795 лв. за брой по време на днешната сесия

Разходите на „Сирма Груп Холдинг“ растат с по-бърз темп от приходите през 2018 г.

Снимка: Pixabay

 

Разходите на „Сирма Груп Холдинг“ АД растат с по-бърз темп от приходите, което води и до свиване на печалбата на дружеството за 2018 г. Това става ясно от неконсолидирания годишен отчет на компанията, публикуван чрез сайта на Българска фондова борса.

Сирма Груп Холдинг АД
Към края на миналата годината нетната печалба на софтуерната група възлиза на 2,59 млн. лв., което е със 7,5% по-малко спрямо реализирания финансов резултат през 2017 г. Нетните приходи от продажби на неконсолидирана база нарастват с 2,6% до 5,8 млн. лв. за изминалата година. В същото време разходите по икономическите елементи са се повиши с 8,4% и към 31 декември 2018 г. достигат 2,77 млн. лв. Разходите за външни услуги са набъбнали с 19,7% до 4,6 млн. лв.

В началото на тази година се провали опит на „Сирма Груп Холдинг“  за увеличение на капитала чрез записване на поне 19786 839 акции. Не стана ясно колко акции са били записани, но спънка пред процедурата се оказа, че борсовата цена на вече издадените акции на дружеството беше около 0,9 лв. - т.е. под емисионната цена от 1 лев.

Създадената през 1992 г. „Сирма Груп Холдинг АД“ е най-голямата българска софтуерна група и е публична компания на БФБ от 2015 г. През май 2018 г. тя оповести 5-годишна стратегия за развитие с фокус в разработка на технологии в областта на изкуствения интелект.

За последните дванадесет месеца акциите на „Сирма Груп Холдинг“ поевтиняват с 21,29% до 0,795 лв. за брой по време на днешната сесия. 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Доверие-обединен холдинг“ е придобило още 13,73% от акциите на Moldindconbank