IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рой Пропърти Фънд плаща 50 хил. евро на консултант при включване на ФЕЦ към НЕК

Половината от сумата ще бъде платена при получаване на положително становище за присъединяване от НЕК, а другата - при сключване на предварителен договор с НЕК

11:13 | 06.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Рой Пропърти Фънд плаща 50 хил. евро на консултант при включване на ФЕЦ към НЕК

Рой Пропърти Фънд АДСИЦ е сключило консултантски договор с АЙТИ Кънстръкшън, регистрирано в Довър, щата Делауер, САЩ и представлявано от управителя си Татяна Борисова Тодорова, съобщи АДСИЦ-ът чрез Бюлетин Investor.bg.

Според договора, подписан на 02.12.2010 г., възложителят Рой Пропърти Фънд възлага, а изпълнителят АЙТИ Кънстръкшън се задължава срещу възнаграждение:

- да консултира възложителя, относно искане към НЕК ЕАД, за проучване на условията и начина на присъединяване на фотоволтаична електрическа централа (ФЕЦ) с обща разполагаема мощност 20 MWp, за получаване на становище за присъединяване и предварителен договор за присъединяване на ФЕЦ, в местността „Чангата”, землището на с. Оряхово, общ. Любимец, обл. Хасково;

- да изготви и внесе необходимите документи в НЕК или друго дружество или държавна институция;

- да получи необходимите документи съгласно Закона за енергетиката и наредба № 6 за присъединяване на производители и потребители на електрическа енергия към преносната и разпределителни мрежи или друг нормативен акт, който е в сила към момента на изпълнение на консултантските услуги с цел присъединяване на централата към електрическата мрежа.

Възнаграждението за консултанта в размер на 50 хил. евро без ДДС ще бъде усвоено само при успех, т.е. 50% при получаване на положително становище за присъединяване от НЕК и 50% при сключване на предварителен договор с НЕК, се казва в уведомлението.

Размерът на консултантското възнаграждение е обоснован като разход за дружеството, тъй като при успех и получаване на предварителен договор за присъединяване към НЕК, проектът ще може да бъде продаден на по-добра цена или ще бъде реализиран от самото дружество, посочват от АДСИЦ-а.

Избраният консултант не е свързано лице със членовете на Съвета на директорите на Рой Пропърти Фънд АДСИЦ, както и със самото дружество. Сумата по договора не надвишава 1/3 от стойността на активите на Рой Пропърти Фънд съгласно последния одитиран или последния изготвен счетоводен баланс, се казва още в уведомлението.

Свързани компании:

Рой Пропърти Фънд АДСИЦ(RPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още