Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Ръководството на „Монбат“ АД предлага да няма дивидент

Така ще бъде нарушена деветгодишна традиция

Ръководството на „Монбат“ АД предлага да няма дивидент

Снимка: „Монбат“ АД

Съветът на директорите на „Монбат“ АД предлага да не се гласува дивидент на свиканото за 18 септември 2020 г. редовно годишно общо събрание на акционерите. Поканата е публикувана чрез „Българска фондова борса“ АД.

Така ще бъде нарушена деветгодишна традиция по разпределянето на дивидент, показва базата данни на Investor.bg. През миналата година бе разпределен брутен дивидент от 0,10256 лв. на акция.

Съветът на директорите предлага печалбата за 2019 г. в размер на 6 980 700,06 лв. да бъде отнесена във фонд Неразпределена печалба от предходни години.

В същото време се предлага на акционерите да бъде разпределено допълнително възнаграждение (т. нар. бонуси) от 500 хил. лв. между членовете на Съвета на директорите, които са девет лица.

С друга точка от дневния ред се предлага освобождаване от Съвета на директорите на 5 лица и назначаването на 3 нови, с което състава му ще намалее до 7 лица.

За освобождение са предложени Атанас Бобоков, Пламен Бобоков , Николай Тренчев, Александър Чаушев и Стоян Сталев. За нови членове са предложени Чавдар Данев, Петър Петров и Димитър Костадинов.

За полугодието на 2020 г. консолидираната печалба преди облагане с данъци възлиза на 6,39 млн. лева, което е с 16% по-малко спрямо същия период на миналата година.

Консолидираният отчет за 2019 г. все още не е публикуван, защото одиторът „Ърнст и Янг Одит“ ООД ще чака екологичната проверка от международната адвокатска кантора „Волф Тайс“.

Акциите на „Монбат“ АД поевтиняват с 50% в последните 12 месеца до 3,3 лв. за акция и 129 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът на статията притежава една акция в капитала на дружеството.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
3
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
По добре без капиталов пазар в *** (мястото където спят прасенцата) България.
0
 
2
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Да са "живи и здрави" мажовците все така "добре" да управляват компанията. Аман от дребни бг тарикътлъци нещастници. По добре без капиталов пазар в *** България.
0
 
7
 
1
преди 2 месеца
За акционерите дивиденти няма, за директорите бонуси има!

Още от Новини и анализи
Всички индекси на БФБ записват седмични спадове