IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SEE Link - мост между пазарите и икономиката на Балканския полуостров

Целта на платформата е да превърне региона в привлекателен за инвестиции, коментираха директорите на борсите в Македония и Сърбия

08:50 | 04.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Изпълнителният директор на Белградската фондова борса Синиша Крнета. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Изпълнителният директор на Белградската фондова борса Синиша Крнета. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основната причина за създаването на иновативната регионална платформа за търговия с ценни книжа SEE Link е обединението и свързаността на националните капиталови пазари с реалните икономики на страните.

Целта – регионът да е един и привлекателен за инвестиции.

Това коментираха пред Bloomberg TV Bulgaria изпълнителният директор на Македонската фондова борса Иван Щериев и изпълнителният директор на Белградската фондова борса Синиша Крнета.

Нашите пазари са познати сред чуждестранните инвеститори, но този проект ни помага да направи пазарите си малко по-ликвидни, заяви Крнета.

От години пазарите ни се опитват да намерят подходи за своето развитие, като сред тях спада и приватизацията, коментира Щериев и добави, че регионалните борси търсят нов модел на бизнес развитие.

В региона има добри акции, но те не са известни на чуждите инвеститори. Целта и надеждата на платформата е тези добри компании да бъдат разпознати, каза още директорът на Македонската фондова борса.

Според Щериев един от рисковете е в краткосрочен план е оборотите на SEE Link да не са високи. Той изрази надежда за повече плюсове в средносрочен и дългосрочен план.

Чуйте повече във видеото

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още