IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северкооп – Гъмза Холдинг отбеляза 19% спад в консолидираните си продажби

Холдингът излиза на загуба за първото тримесечие, въпреки благоприятното повишение на долара

12:30 | 25.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Северкооп – Гъмза Холдинг отбеляза 19% спад в консолидираните си продажби

През първото тримесечие на 2010 Северкооп – Гъмза Холдинг АД отчита 19% спад на годишна база в консолидираните си приходи от продажби до 393 хил. лв.

Консолидираната загуба за тримесечието е 7 хил. лв. при печалба от 34 хил. лв. преди година, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Повишаването на курса на щатския долар оказва значителен положителен ефект върху финансовия резултат и стойността на паричните средства на холдинга, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Резултатът от промяна на валутните курсове, дължащ се на повишаване на курса на долара, е в размер на печалба от 101 хил. лв.

През 2009 холдингът отчете консолидирана загуба от 4,82 млн. лв. в сравнение с печалба от 1,13 млн. лв. за предходната година. Приходите от продажби през миналата година намаляха с 31,9% до 3,1 млн. лв.

Сред рисковите фактори за дейността до края на годината, посочени в доклада, са продължаващо намаление на поръчките и тяхната несигурност в условията на икономическа криза, тенденцията към намаляване на доходността по собствените финансови ресурси и слабата ликвидност за акциите на дружествата в портфейла на холдинга.

През първото тримесечие на годината беше отчетен спад в дейността на дружествата от Северкооп – Гъмза Холдинг.

Последната сделка с акциите на Северкооп – Гъмза е от 19 май на цена от 0,65 лв., което представлява понижение от 22% от началото на годината и спад от 35% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 1,74 млн. лв.

Свързани компании:

Северкооп Гъмза Холдинг АД(GAMZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още