IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сила Холдинг пласира частно 7-годишни облигации за 10 млн. евро при лихва от 9%

До шест месеца емисията ще бъде регистрирана за търговия на БФБ след потвърждаването на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар

16:30 | 02.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сила Холдинг пласира частно 7-годишни облигации за 10 млн. евро при лихва от 9%

На 30.11.2010 Сила Холдинг АД е издало емисия корпоративни облигации, при условията на частно пласиране, се казва в уведомление на холдинга, публикувано чрез БФБ.

Емисията с падеж 30 ноември 2017 е пласирана успешно, като е записан и заплатен пълният й размер от 10 млн. евро, разпределени в 10 хил. облигации с номинал 1 000 евро всяка.

Облигациите на дружеството са обикновени, лихвоносни, поименни, безналични, свободно прехвърляеми и носят 9% годишна лихва, платима два пъти в годината.

До шест месеца емисията ще бъде регистрирана за търговия на Българска фондова борса – София, се казва още в уведомлението.

За целта тя ще бъде регистрирана в Централен депозитар и ще бъде вписана в регистъра на Комисията за финансов надзор след потвърждаването на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар.

На борсата вече се търгува емисията на Сила Холдинг в размер на 15 млн. обикновени, безналични, свободнопрехвърляеми акции, с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лв., издадена в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 5 млн. лв. на 20 млн. лв.

В днешната сесия на БФБ бяха прехвърлени 11% от капитала на Сила Холдинг на стойност 2,322 млн. лв. при цена от 1,06 лв. за акция, което е понижение от 12% спрямо символична сделка от вчера с три акции.

Свързани компании:

Сила Холдинг АД(HSI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още