Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Силата да бъдеш връзката между бизнеса и инвеститорите

За поредна година бяха отличени най-добрите директори за връзка с инвеститорите у нас

Силата да бъдеш връзката между бизнеса и инвеститорите

Снимка: Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите

Колко е важен директорът за връзка с инвеститорите в една компания? Какви трябва да се неговите приоритети? Как се справят с предизвикателствата утвърдили се в професията директори в чужбина? Това са само малка част от въпросите, които бяха обсъдени по време на дискусията на годишните награди на Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите.

„Връзката между мениджмънта и капиталовия пазар – това е силата на връзката с инвеститорите. Ние сме мост между компаниите и инвеститорите“, около това се обединиха специалните гости на събитието – Милена Йовева и Рикардо Фава. Двамата бяха избрани да разкажат своя път към успеха през призмата на две коренно различни държави – Австрия и Италия, да разкрият общото и различното в работата им и да представят на българските си колеги най-добрите практики и опит, от които можем да взаимстваме за развитието на пазара.

Милена Йовева е ръководител на отдел „Връзки с инвеститорите и корпоративни комуникации” и корпоративен говорителят на UBM Development AG, Австрия.

„Директорът за връзки с инвеститорите е тази фигура, която показва на мениджмънта на една компания какво се случва на капиталовия пазар и от какво има нужда той“, заяви тя по време на дискусията. Според нея най-добрите качества на един директор за връзка с инвеститорите е да бъде открит, честен, комуникативен и да поддържа непрестанна връзка с инвеститорите на компанията.

Още по темата

„Бъдете честни, комуникирайте“, насърчи присъстващите Йовева, като обясни, че това е изключително важно особено в трудни моменти, когато по думите й проблемите не могат и не бива да се скриват зад стени.

„Познавайте инвеститорите си“, гласи вторият ѝ съвет, като споделя, че в своята работа се опитва да изгражда много тясна връзка с инвеститорите. По думите й не са важни само числата в отчетите. „И най-добрият математик, който не може да комуникира, не може да бъде полезен“, увери тя.

Рикардо Фава е главен директор „Връзки с инвеститорите и корпоративни комуникации” на DiaSorin и член на управителния орган на AIR - италианската асоциация по връзки с инвеститорите.

Той, от своя страна поставя, като приоритет последователността. Според него един добър директор за връзка с инвеститорите трябва да бъде подготвен да отговаря на въпроси и да познава компанията си, както и да поддържа не само връзка посока навън, но и вътре в самата компания.

Според Фава от изключителна важност е директорът да познава дейността на компанията, за която работи, но и цялата индустрия като цяло.

По време на събитието петчленно жури отличи най-добрите директори за връзки с инвеститорите на български публични компании и други емитенти на ценни книжа.

За „Най-добър ДВИ“ беше отличена Пелагия Виячева от Софарма. Тя взе награда и в категорията „Най-добра IR електронна страница“.

За „Най-добри IR инициативи“ наградата взе Станислав Танушев от Сирма Груп Холдинг. За „Най-добри комуникации за стратегическо развитие, управление и риск“ отличието прибра Атанас димитров от Терафонд АДСИЦ, а в категорията „Най-добри комуникации с инвеститори и заинтересовани лица“ отличена бе Даниела Пеева от Монбат и председател на Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите.

Вижте какво каза за наградите и за инвеститорското доверие Даниела Пеева в Investbook по Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 2833   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
3 гласа

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Всички индекси на БФБ изплуваха на зелена територия