IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите ще протестират срещу приватизацията на Булгартабак

Единственият кандидат БТ Инвест ГмбХ предложи на държавата 100,1 млн. евро за покупката на 79,83 на сто от капитала на холдинга

17:21 | 30.08.11 г.
Синдикатите ще протестират срещу приватизацията на Булгартабак

Заради несъгласие с приватизацията на Булгартабак-холдинг АД в сегашния й вид, националните синдикати на тютюноработниците към КНСБ и Тютюнева промишленост „Подкрепа” организират протестно шествие и митинг на 2 септември, съобщи БНР.

Вчера БТ Инвест ГмбХ предложи на държавата 100,1 млн. евро за покупката на 79,83 на сто от капитала на холдинга. Предложението на инвеститора за изкупуване на минимални количества български тютюн за задължителен срок от пет години е за 5 000 тона за всяка от 5-те години, а предложението за инвестиции за следващите две години е 2 млн. лева през първата година и 5 млн. лева през втората година.

В началото на месеца стана ясно, че регистрираното в Австрия БТ Инвест ГмбХ остава единствения кандидат за приватизацията на холдинга след отказа от надпреварата на Бритиш-Американ Табако (Холдингс) Лимитед и преди това на Си Би Фемили Офис Сървис ГмбХ, Австрия. Документация за участие в приватизацията на Булгартабак бяха закупили 10 фирми.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още