IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синергон холдинг организира първата си среща с инвеститори

Такива през тази година имаха Софарма, Адванс Терафонд, Монбат, Първа инвестиционна банка и други

10:41 | 08.11.17 г.
Синергон холдинг организира първата си среща с инвеститори

Управителният съвет на Синергон холдинг АД организира среща с инвеститорите относно преглед на резултатите от дейността на холдинга към трето тримесечие на 2017 г., съобщава холдинга в уеб страницата си.

Срещата ще се проведе на 9 ноември 2017 г. от 10 часа  в офиса на дружеството на ул. „Солунска” 2 в София.

Липсва информация дали на срещата ще присъства основният собственик и главно действащо лице в холдинга, а именно Бедо Бохос Доганян, който не е член на Управителния съвет (свикващ срещата), а на Надзорния съвет.

Срещи с инвеститори през тази година вече имаха Софарма АД, Софарма трейдинг АД, Адванс Терафонд АДСИЦ, Монбат АД и Първа инвестиционна банка АД. Тези срещи са извън общите събрания на акционерите, където по традиция има рутинни точки за приемане, отнемащи между 30 и 60 минути и освен това неакционери присъстват само с разрешение на останалите акционерите. На срещите като предстоящата няма изискване за притежание на акции.

Част от групата на Синергон холдинг АД са Топливо АД, Светлина АД (гр. Сливен), Синергон хотели АД, Лакпром АД, Шамот АД, Балканкерамик АД, Синергон Петролеум ООД, Белчински минерални бани ЕООД и други.

Основните въпроси около групата на Синергон холдинг АД е докога ще работи на загуба, възлязла на 3,9 млн. лв. само за първото полугодие на 2017 г., както и ще продължи ли продажбата на недвижими имоти, собственост на Топливо АД, което е едно от най-ценните дружества в групата.

Интересен въпрос е дали ще има някакво преструктуриране в холдинга и фалит на губещите дружества, защото връзките в холдинга се преплетоха и обвързаха Топливо АД със задлъжнелите дружества. Например Топливо АД купи от мажоритарния си собственик Синергон Холдинг АД задлъжнялото дружество Синергон Петролеум ЕООД.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава по 1 акция в капитала на Синергон холдинг АД и в този на Топливо АД.

Свързани компании:

Топливо АД(TOPL)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още